Novosti

Novi vizualni identitet

broj otvaranja: 4

Tradicijska arhitektura, vrhunska gastronomija, rijeka Sava i graničarska povijest brodsko-posavskog kraja temelj su novog, modernog vizualnog identiteta županijske turističke zajednice. Osnovni element logotipa tamno je plave boje i asocira na rijeku Savu, izveden je u rotiranom obliku početnog slova županije, a stilizirani elementi u toplim bojama predstavljaju prozore štaglja, koji i danas krasi gotovo svako dvorište u ovom dijelu Hrvatske.

„Novi logotip decentan je i moderan u isto vrijeme, primjenjiv je u izvornom obliku i na modularan način i odražava novi doživljaj tradicijskih vrijednosti našeg kraja. Temeljen je na Strateškom marketinškom planu turizma Slavonije od 2019. do 2020. s planom brendiranja, kojeg je financiralo Ministarstvo turizma i sporta i u kojem se naše područje opisuje kao susret svjetova i kultura“, istaknula je Ružica Vidaković, direktorica TZ Brodsko-posavske županije u Staroj Kapeli na imanju Antuna Staklarevića.

Podršku novom vizualnom identitetu dao je i novi-stari župan Brodsko-posavske županije Danijel Marušić koji je istaknuo kako vrijednost ovog kraja leži u velikom bogatstvu baštine, što se odražava u vizualnom i verbalnom identitetu koji ujedno prate i moderne trendove.

Osnovnom logu pridružene su još tri varijante sa sloganima Čuvari prirode, Čuvari baštine i Čuvari okusa. Tako su objedinjeni najjači turistički aduti koji se komunikacijski temelje na povijesnoj činjenici da su stanovnici ovog dijela Hrvatske bili čuvari granice. U ovo kontekstu riječ čuvari sama je po sebi topla i budi pozitivne emocije.

„Moderni vizualni identitet potvrđuje koliko su važni strateški dokumenti i na najbolji način daje odgovor zbog čega se oni izrađuju. Ovo je izvrstan primjer primjene Strateškog marketinškog plana turizma Slavonije u praksi“, zaključila je Sandra Herman, državna tajnica u Ministarstvu turizma i sporta.

Timu Lollipop komunikacija Elizabeti Penić i Almi Radoš, koje potpisuju idejno rješenje, kreativnu komunikaciju i brending novog vizualnog identiteta, pridružila se grafička dizajnerica Vedrana Knez kao autorica vizualnog identiteta.

 

Foto: Borna Subota, Exe produkcija

Najčitaniji članci u ovoj kategoriji

Izaberite Vinsku Damu i Vinskog Gospodina
2021-07-05
otvaranja: 14
Moslavina - za ljubitelje vina i gurmane
2021-07-05
otvaranja: 12
Novi vizualni identitet
2021-06-28
otvaranja: 4
Wine EnoGASTRO Vip Event
2021-07-05
otvaranja: 4

Najčitaniji članci drugih kategorija

Klaudio Tomaz: Vina se kreiraju srcem!
2021-05-31
otvaranja: 15
Njegovo veličanstvo Ivan Enjingi
2021-07-05
otvaranja: 13
OH WINE Wine for the team
2021-05-31
otvaranja: 11
Ivan Damjanić
2021-05-31
otvaranja: 4