Novosti

Moslavina - za ljubitelje vina i gurmane

broj otvaranja: 12

Škrlet, lagano ljetno vino

Cvjetnog mirisa s notama agruma, jabučnog i bobičastog voća te laganim herbalnim notama, škrlet je ugodno, uravnoteženo vino, finih i nenametljivih sortnih okusa. Lagano, ljetno, pitko, otmjeno… Savršeno se sljubljuje s jelima od ribe, ali i onim od crvenog mesa. Njegova svježina pasat će u vrućim ljetnim danima.  

Festival vina MoslaVina

U vrhunskim vinima i najboljim škrletima uživalo se prošlog vikenda u Kutini, na tradicionalnom dvodnevnom Festivalu vina MoslaVina. Na jednom od najljepših trgova u Hrvatskoj, uz vođenu degustaciju, predstavila su se nagrađena vina, sjajna mlada, svježa, ali i ona nešto starija, odležana, moćna, iznimnog potencijala.

U kutinskim kletima i vinarijama

Ako ste slučajno propustili ovaj atraktivan vinski festival, prvi slobodan vikend rezervirajte za izlet u Kutinu i Moslavačku vinsku cestu. Boravak u prirodi godi, prošećite uređenim vinogorjima, zavirite u ambijentalne vinske kleti i vinarije poznatih vinara Mikše, Lagena Winery, Košutića, Kašnera, Kleti Romić, Jaram, Jančar... Tamo će vas ponuditi škrletom, ali i moslavcem ili dišećom raninom, autohtonim moslavačkim sortama.

Jeste li kušali šarana na rašljama?

Možda ste ga već negdje jeli, ali će vam u srcu Moslavine odgovorno tvrditi kako je kod njih najbolji. Topi se ustima, posebne je teksture i okusa i dolazi ravno iz Lonjskog polja, Parka prirode koje je najveće mrijestilište šarana. Još je ukusniji sljubljen s kutinskim vinima. Šaran u rašljama otkriće je za gurmane.  

Kad se spoje biciklizam i hedonizam

U vinogorja možete i na biciklu. Vinska je ruta sjajan odabir za hedoniste, savršen spoj rekreacije i uživanja. Za strastvene bicikliste, ali i početnike šire područje Kutine nudi kilometre označenih i ucrtanih biciklističkih ruta koje povezuju pitoreskna mjesta i najveće turističke atrakcije. Idealna kombinacija prirode, ruralne arhitekture i industrijske baštine.

Najčitaniji članci u ovoj kategoriji

Izaberite Vinsku Damu i Vinskog Gospodina
2021-07-05
otvaranja: 13
Moslavina - za ljubitelje vina i gurmane
2021-07-05
otvaranja: 12
Kabola slavi 130. rođendan
2021-06-28
otvaranja: 3
Novi vizualni identitet
2021-06-28
otvaranja: 3

Najčitaniji članci drugih kategorija

Klaudio Tomaz: Vina se kreiraju srcem!
2021-05-31
otvaranja: 14
Njegovo veličanstvo Ivan Enjingi
2021-07-05
otvaranja: 12
OH WINE Wine for the team
2021-05-31
otvaranja: 11
Ivan Damjanić
2021-05-31
otvaranja: 3