Blog

Wine&Egg, za podrume koji imaju dušu.

Spojiti tradiciju i inovativnost često je teško, ali upravo je to uspjelo timu iz Wine & Egg-a. Betonski spremnici u obliku jaja kojima su spojili ono najbolje iz tradicije - oblik jaja i zlatni rez - ali i inovativnost u proizvodnji.

Wine & Egg betonske spremnike u obliku jaja koriste prestižni vinari u Austriji, Njemačkoj, Srbiji, Grčkoj, Španjolskoj, Švicarskoj, Italiji I Hrvatskoj

 

Dovoljno debeli zidovi jaja pružaju dobru izolaciju, a temperatura je vrlo stabilna tijekom fermentacije, što izbjegava potrebu za umjetnim hlađenjem. Učinak cirkulacije unutar jaja vinu dodaje dubinu, volumen i teksturu. To su samo neke od prednosti.

 

Proizvođači i vinari tvrde da beton zapravo 'diše' poput hrasta, ali iza sebe ne ostavlja okus, poput nehrđajućeg čelika. Vina iz betonskog spremnika neće dobiti arome vanilije ili drugih začina, ali će biti istaknut terroir.  I premda nije propusno, površina zapravo sadrži milijune mikroskopskih džepova koji se pune zrakom svaki put kada se spremnik isprazni. Ovi maleni prstohji kisika pomažu u očuvanju aromatike, ukroćuju tanine i poboljšavaju osjećaj u ustima tijekom kušanja vina.

 

Iz Wine&Egg-a žele udovoljiti svim zahtjevima svojih kupaca, pa tako vinari imaju na izbor različite izvedbe betonskih spremnika. Dizajn spremnika ne utječe na njegovu funkcionalnost, što je iznimno važno, pa kupci mogu birati spremnike i stalke dizajnirane posebno za njih. Takvim pristupom betonski spremnici u obliku jaja dodaju glamur svakom podrumu u kojem se nađu. A nije zanemarivo da posjetitelji podruma osim kušanja dobrog vina vole vidjeti i neke atrakcije, zanimljivosti i inovativnosti u podrumu. Wine&Egg tako nudi proizvod koji će vinarima biti od višestruke koristi i dati njihovom podrumu prepoznatljiv izgled.

 

Vratimo li se u povijest, betonski spremnici su se koristili još 6.000 god. pr. Krista.

Wine & Egg je tradiciju jedne od najpoznatijih vinarskih zemalja preuzeo i prilagodio modernom vremenu u kojem živimo. Kvalitetom i dizajnom istaknuli su se, a osim vinara Wine&Egg betonske  spremnike koriste i pivari jer su pogodni i za sazrijevanje piva.

Wine&Egg spremnici su napravljeni od takozvanog eko betona koji ne sadrži nikakve prevlake, aditive, plastifikaciju, okove niti štetne dodatke. Osim funkcionalnosti i lijepog dizajna potpuno su sigurni za zdravlje konzumenata. Tijekom procesa sušenja izlučuje se sav višak cementa. Konačni proizvod je spremnik u obliku jaja, koji je siguran za držanje tekućine. Od 2018. godine u ponudi su Eco-Concrete jaja, napravljena iz jednog komada. To smanjuje rizik od pucanja zglobova i omogućena je maksimalna cirkulacija vina.

 

Optimalna zapremina za betonsku vlastitu regulaciju fermentacije vina je između 900 i 1500 litara pa je zato pokrenuta proizvodnja 1000 litrenih betonskih spremnika.  Fermentacija otpušta toplinu koja stvara konvekcijske struje koje potiču cirkulaciju fermentirajućeg vina. Betonsko jaje nije jedini spremnik u kojem se odvijaju svi spomenuti procesi, međutim, zbog svog izvornog oblika najučinkovitije je u procesu fermentacije u usporedbi sa svim ostalim spremnicima.

 

Ukoliko želite svoja najbolja vina sačuvati na najbolji način spremite ih u Wine&Egg betonske spremnike u obliku jaja; obogatite svoj podrum najboljom opremom koja će privući pažnju svojim modernim dizajnom. Jer najbolji proizvodi su samo za one koji znaju, za sve podrume koji drže di tradicije, funkcionalnosti i dizajna. Za podrume koji imaju dušu.

Najčitaniji članci u ovoj kategoriji

WOW obilazak Šibensko-kninske županije
2022-04-28
otvaranja: 872
Maraština, kraljica vinarije Sladić
2021-08-26
otvaranja: 554
Klaudio Tomaz: Vina se kreiraju srcem!
2021-05-31
otvaranja: 431
Vino i umjetnost u vinariji Kota
2023-07-07
otvaranja: 399

Najčitaniji članci drugih kategorija

Nova zvijezda na hrvatskom vinskom nebu
2022-01-18
otvaranja: 914
Saša Bernobić: Zašto volim malvaziju
2022-01-29
otvaranja: 680
Njegovo veličanstvo Ivan Enjingi
2021-07-05
otvaranja: 508
OH WINE Wine for the team
2021-05-31
otvaranja: 478