Novosti

Kincses Pince festival vina Crikvenica

U organizaciji Udruge Gazdinski krug DZMH (Demokratska zajednica Mađara Hrvatske) iz Bilja, u Gradu Crikvenici će se na glavnom gradskom trgu Stjepana Radića pod visokim pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede Republike Mađarske i uz organizacijsko – financijsku podršku Grada Crikvenice i Turističke zajednice Grada Crikvenice održati 3. – 4. lipnja 2023. od 17:00 do 23:00 prodajni festival KINCSES PINCE – Festival vina Crikvenica koji će okupiti 20-tak izlagača vinara Mađara iz Hrvatske, Mađarske, Slovenije, Srbije, Slovačke, Rumunjske i Ukrajine (Szabó Winery – Croatia, Kováts Winery – Croatia, Winery of Boross Family – Hungary, Vadnai CSAKAZÉRTIS Winery and organic farm – Hungary, Huzimec Winery – Slovenia, Winegrowers Association Čentiba – Slovenia, Association of Agricultural Organizations of Vajdaság – Serbia, House of Wines South Slovakia – Slovakia, Palik Winery – Slovakia, Féth Winery – Romania, Ludróczki Winery – Romania, Yanka Winery – Romania, Lengyel Winery – Romania, Turul Wineyard – Romania, Balla Géza Winery – Romania, Familia Darabont Winery – Romania, Fort Silvan Winery – Romania, Artisanal Cheese - Caritas Rural Development - Transylvania /Romania, Bereczky, Orosz, Sass Wineries – Ukraine), te lokalnu kvarnersku vinsku reprezentaciju okupljenu u Udruženje Kvarner Wines. Svečano otvorenje festivala je 3.6. u 18:00 sati.

Festival radi po principu kauciranja staklene čaše za 5€ i kupnje vinskih soldi po 1, 2 ili 5 €, dok izlagači sami određuju cijenu po kojoj daju vino za vinske solde.

Ovaj jedinstveni festival održava se pod pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede i Ministarstva turizma i sporta, te uz podršku predsjednika Republike Hrvatske. Voda festivala i sponzor je Romerquelle, medijski pokrovitelj Tunera.info, dok standardnu organizacijsku ekipu čine aha marketing d.o.o., Kvarner Wines, Tent Event, Promocija, dBoki, Secutor, OZF design i Led Gacka.

„Organiziramo festival koji će doprinijeti upoznavanju kulture rada i proizvodnje vina Mađara i ponuditi svim turistima i posjetiteljima Grada Crikvenice i Kvarnera vrlo kvalitetne proizvode iz čak 7 zemalja. Ovako jedinstven festival još u Hrvatskoj nije organiziran a što ne bi bilo moguće bez visokog pokroviteljstva Ministarstva poljoprivrede Mađarske. Zahvaljujem i hrvatskom Ministarstvu poljoprivrede na pokroviteljstvu. Posebno hvala domaćinima u Gradu Crikvenici, Turističkoj zajednici Grada Crikvenice, komunalnom poduzeću Eko Murvica, Hotelskoj grupaciji Jadran i Udruženju Kvarner Wines što su tako dobri domaćini i pozivam svih na festival“ najavio je festival Atila Sabo, predsjednik Udruge Gazdinski krug DZMH.

„Izrazito me veseli što je upravo Crikvenica domaćin Festivala vina, međunarodne manifestacije prve ovakvog karaktera u Hrvatskoj. To dakako govori u prilog činjenici da sve veći broj organizatora odabire upravo Crikvenicu za razna događanja i programe. Organizacija ovakvo velikih i zahtjevnih manifestacija iziskuje angažman brojnih dionika u destinaciji i ja im se ovim putem zahvaljujem na uloženom trudu i radu. Grad je također prepoznao značaj ovog jedinstvenog festivala vina i drago mi je što smo mogli pružiti našu podršku. Vjerujem da će ovo doprinijeti razvoju našeg grada i pružiti priliku posjetiteljima da se pobliže upoznaju s „vinskom kartom“ ostalih zemalja.“ izrazio je svoje zadovoljstvo gradonačelnik Crikvenice Damir Rukavina.

„Izuzetno mi je drago da su organizatori prepoznali i izabrali destinaciju Crikvenica kao jednu od turističkih perijanica Hrvatske za održavanje ovoga festivala. Turistička zajednica Grada Crikvenice podržava ovakve manifestacije i vrlo se rado odaziva u organizaciju istih. Drago nam je da vinari iz 7 zemalja dolaze u vrijeme kasne predsezone i da su se u organizaciju uključili Udruženje Kvarner Wines koji su nositelj brenda Turističke zajednice Kvarnera kao svojevrsni domaćin i Hotelska grupacija Jadran. Koristim priliku pozvati sve turiste koji borave u našoj destinaciji ali i na Crikveničko - vinodolskoj rivijeri i Kvarneru da posjete festival” zaključila je poziv Marijana Biondić, direktorica Turističke zajednice Grada Crikvenice.

Najčitaniji članci u ovoj kategoriji

Nova zvijezda na hrvatskom vinskom nebu
2022-01-18
otvaranja: 1005
Dani smokava
2021-09-03
otvaranja: 476
Upotpunite kišne dane harmoničnim okusima cuvea
2022-09-29
otvaranja: 399
Bliži se 11. izdanje festivala PINK DAY Zagreb
2024-04-09
otvaranja: 358

Najčitaniji članci drugih kategorija

Pilato Grand Cuve
2021-08-26
otvaranja: 1290
Saša Bernobić: Zašto volim malvaziju
2022-01-29
otvaranja: 1252
WOW obilazak Šibensko-kninske županije
2022-04-28
otvaranja: 990
Filippo Magnani novi je suradnik Vinum.IN-a
2023-10-03
otvaranja: 830