Recenzije vina

Pilato Grand Cuve

autor: Tomo Jakopović

Duboke rubinske ali žive boje. Miris izuzetno čist i precizan, vrlo slojevit, suzdržaniji na početku ali se postepeno i lijepo razvija u čaši.bNa početku se javljaju arome crnog voća obavijene kožnim plaštom, popračene kakaom I pikantnim začinskim mirisima (prvenstveno crnog papra) dok mu dubinu daje suptilni dodir finog hrasta.

U okusu senzacionalno, dobro umješane sorte tako da se u vinu ističe ono najbolje od svake. Caberneovska struktura (kao kod najboljih Bordoa), mekoća  merlota te živost i iskrićavost terana u sjajnom su suglasju. Alkohola taman kolko treba, toplo i meko. Puno, bogato, u savršenoj  ravnoteži.

Tanini su izraženi i brojni ali zreli, gotovo baršunasti u dobroj sinergiji onih proizašlih iz grožda sa onima  iz dobre bačvice koji daju finu, diskretnu slatkoću i slast. Ugodne sviježine koja uz naglašenu mineralost čisti nepce i priziva slijedeći gutljaj. Moćnog  je tijela, ali vrlo elegantno. Jako iskoristivo u gastronomiji, a nameće se kao odličan partner jelima od crvenog mesa sa žara, divljači i tvrdih zrelih sireva.

Hrvaska je dobila još jedno veliko vino!

Najčitaniji članci u ovoj kategoriji

Pilato Grand Cuve
2021-08-26
otvaranja: 1290

Najčitaniji članci drugih kategorija

Saša Bernobić: Zašto volim malvaziju
2022-01-29
otvaranja: 1251
Nova zvijezda na hrvatskom vinskom nebu
2022-01-18
otvaranja: 1004
WOW obilazak Šibensko-kninske županije
2022-04-28
otvaranja: 989
Savršena oluja hrvatskih talenata u New Yorku
2024-02-20
otvaranja: 830