Gastro

Predstavljen jesensko-zimski menu restorana Makaru

Što kažete o kozicama u tempuri za početak? Pa onda slijede grilana hobotnica s rižotom od šafrana i zeleni makaruni s jastogom? A na kraju tiramisu od kestena? Zvuči neodoljivo, zar ne?

Ako volite dalmatinske okuse i najkvalitetniju tjesteninu, restoran Makarun u zagrebačkoj Teslinoj 14, mlađi brat poznatog istoimenog splitskog restorana, bit će vaša obavezna adresa ove zime. Na jesensko-zimskom meniju naći ćete i ručno rađene zelene makarune po tradicionalnoj korčulanskoj recepturi sa škampima i kozicama, makarune s biftekom, sezonske juhe, svježu ribu, probrane slastice… uz odličnu ponudu vinske karte sastavljene od vrhunskih hrvatskih vina, među kojima dominiraju ona iz najpoznatijih dalmatinskih vinogorja, a Korčula i Pelješac su glavne teme.

Sve ove divote potpisuje sjajni chef Kristian Tari koji vodi računa o kvaliteti svake namirnice, njezinom osnovnom okusu, ali i atraktivnoj prezentaciji. Gosti kažu kako od jela stvara prava umjetnička djela, a njegov potpis se na svakom tanjuru vidi kroz razigranost boja, dimenzija i okusa.

”Ljubav je riječ koja najbolje opisuje rad od kuhinje do stola naših vrijednih kuhara. Makarun je tradicija, Makarun je naša kultura, želja nam je da i naši gosti to osjete i uživaju u svakom zalogaju ručno rađene tjestenine prema stoljetnoj recepturi, okusu koji neće zaboraviti”, rekao je Jurica Farac, vlasnik restorana Makarun.

Savršena lokacija u centru grada, decentan interijer s posebnim detaljima poput cigle i mozaika, ugodna i intimna atmosfera i, naravno, vrhunski pripremljena hrana, najbolja su pozivnica za pravu gastro senzaciju!

ZELENI MAKARUNI S JASTOGOM

Sastojci:

1 kg jastoga

500 g zelenih makaruna

1 dcl maslinovog ulja

sol i papar

peršin

2 dcl bijelog vina

100 g sjeckane rajčice

3 dcl ribljeg temeljca

500 g luka

češnjak

Priprema jela

Na maslinovom ulju zažutiti luk, zatim dodati sol i papar te sjeckanu rajčicu ili domaću šalšu, češnjak te zaliti kvalitetnim bijelim vinom. Dodati peršin i riblji temeljac. Za to vrijeme zapeći jastoga na gradelama pet do šest minuta, pa ga prebaciti u posudu. Jastog je nakon gradela dobio jako lijep okus. Jastoga nakon 25 do 30 minuta kuhanja izvaditi van. Na kraju u posudu dodajemo makarune, koje kuhamo šest do sedam minuta, dok se umak ne sljubi s makarunima.

Najčitaniji članci u ovoj kategoriji

Chefica Ana Grgić Tomić donosi selekciju novih fantastičnih jela u Esplanadin šik Le Bistro
2024-01-23
otvaranja: 355
Odlična atmosfera na Zagreb Burger festivalu
2022-09-09
otvaranja: 265
Fina jela iz Slavonije i Podravine
2021-10-18
otvaranja: 257
Split domaćin osmih dana hrvatskog pršuta
2022-04-18
otvaranja: 242

Najčitaniji članci drugih kategorija

Pilato Grand Cuve
2021-08-26
otvaranja: 1290
Saša Bernobić: Zašto volim malvaziju
2022-01-29
otvaranja: 1252
Nova zvijezda na hrvatskom vinskom nebu
2022-01-18
otvaranja: 1005
WOW obilazak Šibensko-kninske županije
2022-04-28
otvaranja: 990